Lifestyle

Wat je nog niet wist over Mason Garments

Een Nederlands schoenenmerk dat wereldwijd populair is geworden. Ik heb het natuurlijk over mason garments. In 2012 kwam de droom van Rendi Aditia uit: een eigen schoenencollectie. Wat hij toen nog niet wist is dat hij wereldwijd bekend zou worden met zijn schoenen. Het schoenenmerk is niet zoals de rest. Er zijn een paar aparte werkwijzen die ervoor zorgen dat Mason Garments uniek is in zijn soort. In deze blogs gaan we je alles vertellen wat je nog niet wist.

Het ontstaan van de naam

Als je een schoenencollectie wilt uitbrengen dan gaat hier jaren aan onderzoek aan vooraf. Je moet eerst weten wat je wilt en welke doelgroep je wilt bereiken. Vervolgens moet je de branding hier naadloos op aan passen en komen met een naam die catchy is en volledig aansluit bij je doel. Bij Mason Garments is er in ieder geval goed over de naam nagedacht. Mason verwijst naar de masonic ideologie. Volgens deze ideologie moet je je begeven onder mensen met dezelfde drijfveer als jijzelf. Wanneer je dat voor elkaar hebt dan word je vanzelf succesvol. Een beetje scheef misschien maar uiteindelijk heeft het Aditia wel gebracht waar hij nu is. Hij is eigenaar van een succesvol schoenenbedrijf dat wereldwijd schoenen verkoopt. Dat is zeker niet mis en dat is goed om te weten.

Alternatieve manier van produceren

Om goed te kunnen weergeven hoe dit bedrijf zijn productie regelt doorlopen we de stappen van een mason garments dames schoen. Alle schoenen van dit bedrijf worden gemaakt in Italië. Erg bijzonder want de Italiaanse manier van schoenen maken staat bekend als het beste van het beste. Mede om de kwaliteit te waarborgen kiezen ze voor handgemaakte schoenen. Een andere reden hiervoor is om het ambacht van het Italiaanse schoenen maken niet uit te laten sterven. Ze maken schoenen voor mensen, door mensen. Dat is wel even andere koek vergeleken met schoenmerken die hun fabrieken in landen als China en India hebben staan.

Conclusie

Mason garments is een Nederlands schoenenmerk die schoenen maakt op Italiaanse wijze. Het merk is opgericht in 2012 en sindsdien niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Het merk is on trend met de populairste kleuren en patronen. Kortom: iedere sneaker liefhebber zou op zijn minst 1 paar mason garments in de kast moeten hebben liggen. Het schoenmerk is succesvol en kiest kwaliteit boven kwantiteit door gebruik te maken van Italiaanse productiebedrijven. Hoger in de productiekosten maar daardoor ook hoger in kwaliteit.

 

 

Geef een reactie