Lifestyle

Hoe kun je het beste je balkon inrichten?

Veel mensen willen natuurlijk het allerliefste een mooie grote tuin, waar ze in de zomermaanden heerlijk in kunnen spelen, zonnen, eten en barbecueën. Helaas is een tuin als op een centrale plek in de stad woont niet voor iedereen weggelegd. De meeste appartementjes moeten het doen met een klein balkonnetje of als je geluk hebt een dakterras. Hoewel je in eerste instantie misschien denkt dat je een balkon niet gezellig genoeg kunt maken, heb je het zeker mis. Ook Al is een balkon niet al te groot, je kunt hier een ontzettend knus plekje van maken waar jij heerlijk in de zon kunt genieten van een koffietje en de krant. Met onderstaande tips kun jij ervoor zorgen dat je balkon je nieuwe lievelingsplek wordt van je huis en dat is natuurlijk wel zo goed om te weten.

Leg een balkon vloer

Een balkon bestaat vaak uit niet meer dan wat stoeptegels en een hekje ervoor. Omdat je hier natuurlijk geen gras of iets dergelijks kunt plaatsen, betekent het niet dat je de balkonvloer geen chique uitstraling kunt geven. Je kunt je balkon vloer verven, een buitentapijt er overheen leggen of tegeltjes speciaal voor balkons erop leggen. Tegels heb je in veel verschillende uitstralingen. Zo heb je bijvoorbeeld een soort houten vlonders, wat meteen een erg moderne en afgewerkte uitstraling geeft. Een groot voordeel hiervan, is dat het ook nog eens erg makkelijk te leggen is.

Een zitplek

Hoe groot of hoe klein je balkon ook is, je kunt altijd wel een zitplekje reeren. Zo bestaat er een tuinset balkon, die erg makkelijk op ook een klein balkon past. Je kunt kiezen voor een tafeltje die aan de reling van het balkon vast zit om ruimte te besparen, maar als je wat meer ruimte hebt kun je ook kiezen voor een tuintafel aluminium. Als je niet veel ruimte hebt en eigenlijk alleen een loungeset op je balkon wilt hebben, kun je dit ook makkelijk creëren met pallets waar je een groot kussen op legt.

Verlichting

Elk plekje wordt natuurlijk een stuk gezelliger door het ophangen van de juiste verlichting. Op een balkon is het ontzettend leuk om veel snoeren met allemaal lampjes op te hangen. Ook kun je grote kaarsen kopen. Als je balkon klein is geeft dit al snel best wel veel licht en natuurlijk erg veel sfeer. Ook kun je kaarsen of lampen ophangen aan de muur. Dit zorgt voor dat je balkon meteen erg chique oogt.

Geef een reactie