Vrije Tijd

Alles wat je moet weten over een pvc vloer

Twijfel je over welke vloersoort je in huis wilt aanleggen? Vandaag vertellen we je alles over pvc vloeren. Pvc staat voor polyvinylchloride. Het is een kunststofsoort die veel gebruikt wordt voor vloeren. Nu zul je misschien wel denken: kunststof? Dat is toch niet mooi op de vloer? Tegenwoordig is de pvc vloer zo goed doorontwikkeld dat het erg lijkt op laminaat.

Waarom kiezen voor pvc?

Als het dan toch zoveel weg heeft van laminaat, waarom dan toch de keuze voor pvc? Pvc is een sterk materiaal dat lastig kapot te krijgen is. Vooral voor vloeren is dit een erg goede eigenschap. Een ander bijkomend voordeel is dat je dit type kunststof goed kunt bewerken. Hierdoor kun je pvc niet alleen op een hout vloer laten lijken, maar je kunt de vloer ook een steenlook geven. Pvc is een goed alternatief van de natuurlijke materialen en is vaak ook een tikje goedkoper.

Het alternatief

Als je pvc toch niet geschikt vindt voor je huis dan raden wij aan om voor laminaat te kiezen. Laminaat is de look-a-like van een houtenvloer waar ook echt hout in verwerkt zit. Het hout is samengedrukt in verschillende lagen en afgetopt met een beschermlaag van kunststof. De vloer is daarnaast ook nog goedkoper dan een originele houten vloer. Om te kijken wie in jouw omgeving deze vloer kan leggen kun je het beste kijken op internet. Typ bijvoorbeeld in laminaat almere, en kijk welk bedrijf het beste bij jouw klus past en dat is natuurlijk wel zo prettig om te weten.

Verschillende soorten pvc

Ben je echter wel geïnteresseerd in een pvc vloer? Dan moet je nog kiezen welke soort vloer het beste bij je past. Zoals net al even kort toegelicht heb je pvc in steen en hout looks. Hou je van een industriële woonstijl dan is wellicht de steenlook iets voor jou. Voor een warme uitstraling kun je beter een houtlook gebruiken. Hier zitten ook weer verschillende uitvoeringen en patronen in. Je kunt kiezen voor donker of licht, en rechte planken of vissengraat patroon. Ook met pvc kun je dus de laatste woontrends nabootsen.

Kosten

Vergeleken met een echte houten vloer en natuursteen vloeren zijn pvc vloeren goedkoop. Het leggen van deze vloeren komt ook minder precies en dat maakt de vloeren ook geschikt om zelf te leggen. Door zelf de vloer te leggen bespaar je nog een beetje extra in de kosten. Een pvc vloer is dus dubbel gunstig voor de portemonnee.

 

Geef een reactie