Algemeen,  Lifestyle

Het is tijd voor self-care

Goed voor jezelf zorgen! Je hoort het overal, maar hoe krijg je het nu voor elkaar?  Mentale gezondheid en fysiek welzijn gaan hand in hand. Dat klinkt vrij logisch, maar bedenk je maar eens wanneer de laatste keer is dat je jezelf hebt getrakteerd op een avond helemaal voor jezelf, waarin je aandacht besteedde aan zowel je mentale als je fysieke welzijn. Als je niet precies kan bedenken wanneer dat überhaupt was, is dit zeker het artikel voor jou. Want hoe zorg je voor je eigen wellness? Is dat door die gezichtscrème aan te schaffen van de drogist online, of dat ene Robijn wasmiddel

 

Self-care heeft twee grote stappen, waar dan weer allemaal kleine stapjes onder zitten. Ten eerste; de fysieke gezondheid. Die gezichtscrème van de drogist online kan zeker helpen, maar het hoeft ook niet meteen zo groot te zijn als een dagje spa of allerlei gezichtsmaskertjes. Bedenk jezelf; hoe ontspant jouw lichaam het liefst? Is dat met een warm bed, wat alle druk en stress van je toch al vermoeide spieren haalt? Of is dat juist door eerst lekker te gaan sporten en in beweging te zijn? Of verfrist je hele lichaam juist bij een lange wandeling, waarbij je je niet per se intensief bezighoudt, maar ook niet stilzit? Of natuurlijk een combinatie van dat alles, dat is zelfs vaak het best. Kijk ook naar hoe je eet; maak het eten waar jij vrolijk van wordt, wat zowel je lichaam goed doet als jou je goed laat voelen. 

 

En dan nog het mentale stukje. Maak je geen zorgen, ook dit hoeft geen extreme oplossing te zijn. Nogmaals de vraag; hoe ontspan jij graag? Is dat door het rustig lezen van een boek op een stille zondagmiddag, of ga je liever drankjes doen in de stad, met vrienden? Mensen zien? Jezelf op die manier leren kennen is ontzettend waardevol. Je weet namelijk, hoe meer tijd je met jezelf spendeert, steeds beter en beter hoe je jezelf op moet vangen als je helemaal geen energie meer over hebt. Dat is een belangrijk inzicht om te hebben. 

 

Zorg dus goed voor jezelf en haal dat heerlijke Robijn wasmiddel dat je zo lekker vindt ruiken. Dat is óók goed voor je mentale gezondheid; een schoon lijf, een schone omgeving én een schoon koppie. Dus, houdt alles schoon en veel succes. Oh, en vergeet er niet van te genieten! 

Geef een reactie