Lifestyle

Gelnagellak is dé nieuwe trend voor jou

Word jij ook zo gek van hoe snel je nagellak afbladdert? En/of ben je toe aan het proberen van een nieuwe beauty trend? In ieder geval; heb je ooit gehoord van gel nagellak, of een gellak set? Nee? Nou, laten we daardoor snel verandering in brengen, want het is zo'n beetje de meest revolutionaire technologie op het gebied van nagellakken sinds, nou ja, de nagellak. Dus; waar haal je nou een gellak set, en waarom zou je dat doen? Lees snel mee.

Gelnagellak 101 

Gel nagellak heeft dezelfde functie, in principe, als normale nagellak; het moet je nagels langere tijd een kleurtje geven. Maar wat bij gelnagellak het grootste verschil is, is hoe lang het meegaat. Gelnagellak gebruikt namelijk een andere technologie dan gewoon een nagellak. Waar normale nagellak op je nagels wordt aangebracht en vervolgens droogt (en eventueel wat langer kan blijven zitten met een topcoat en een base coat, niet in die volgorde) gebruikt gel nagellak—of gellak—een volledig ander systeem. Je lakt je nagels en houdt deze vervolgens onder een bijgeleverde UV-lamp, zo'n ding met blauw licht. De chemicaliën in de nagellak worden hard onder het licht. Het is dus niet zozeer een droogproces als een verhardingsproces. De verharde chemicaliën vormen dus een laagje over je nagel heen; een laagje dat kan worden aangevuld met meerdere kleurtjes nagellak, meerdere decoraties, een topcoat, noem het maar op! In principe werkt het op deze manier hetzelfde als bij echte nagellak, maar je laat de lak tussen laagjes dus verharden. 

Het grootste voordeel 

Het allergrootste voordeel aan gellak? Dat is toch wel echt de lange houdbaarheid. Het zit eigenlijk een beetje tussen normale nagellak en acrylnagels in; in principe maak je nepnagels op je echte nagels. De laagjes zijn zo dun dat je het eigenlijk niet merkt, maar dat is wel het effect wat het heeft. Het gaat lang mee, blijft lang mooi én ook de decoratie die je erop aanbrengt zullen langer en duurzamer met je meegaan. Als je de volgende keer dus je vinger stoot vlak nadat je je nagels hebt gelakt, hoef je niet meer bang te zijn; de UV lamp maakt het sowieso droog.

 

Kortom; ben jij helemaal klaar met normale nagellak en toe aan iets anders, maar wil je wel dat je nagels er altijd mooi uitzien? Dan is gel nagellak de oplossing voor jou. Ga ervan genieten en maak je allermooiste nagels!

Geef een reactie