Algemeen

Soorten leningen die je kunt aangaan

Je bent nu volwassen en je moet meedraaien in de grotemensenwereld. Je zult eraan moeten geloven, veel verantwoordelijkheden zijn onvermijdelijk. Je moet voor jezelf zorgen, je moet presteren op werk, contacten onderhouden en altijd blijven leren. We zijn immers allemaal eeuwige studenten. Naast al deze verantwoordelijkheden ben je op een ander punt in je leven aangekomen dat voor veel mensen onvermijdelijk is. Je zult schulden aan moeten gaan in de vorm van leningen. Tenzij je super veel geld hebt verdiend of uit een enorm rijke familie komt, is dit iets wat er nu eenmaal bij hoort. Het is niet erg, maar veel mensen zien het nog steeds als een taboe. Taboes zijn er om doorbroken te worden. Mensen kunnen alleen verstandig omgaan met geld als er over wordt gesproken. Dat gaan we dan nu ook zeker doen. In deze blog bespreken we soorten leningen die je kunt aangaan.

Voertuig lening

De eerste lening die we gaan bespreken is die van een voertuig. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor financieren motor of een lening aangaan voor een auto. Hier is niets geks aan, het is normaal om een voertuig niet in één keer te kunnen betalen. Dit is waarschijnlijk wel de eerste lening die je aan zult gaan, nog voordat je een huis koopt. Ook een autofinanciering is natuurlijk mogelijk. Een autofinanciering is geheel normaal in de huidige tijden. Een autofinanciering kun je tegenwoordig ook afsluiten onder hele gunstige voorwaarden. Mooie betalingstermijnen, lage rentekosten en boetevrij extra aflossen; het is allemaal mogelijk. Kijk eens naar alle opties die je hebt, ze zullen je verbazen. 

Hypotheek

De hypotheek is eigenlijk de bekendste lening die er bestaat. Veel mensen noemen het een ‘hypotheek aangaan’, maar wat er eigenlijk gebeurt is dat je het recht op hypotheek hebt indien dit is afgesproken. Het hypotheekrecht is een beperkt recht, degene ten wiens laste het wordt gevestigd wordt hiermee beperkt. Jij betaalt in ruil voor die financiering van het huis een afgesproken som tegen bepaalde voorwaarden. Dit recht rust op het goed, te weten een onroerend goed; het huis en de grond waar het op staat. Zo is dit geregeld. Het is heel normaal en van alle huizen die er staan, rust op het overgrote deel een hypotheekrecht. Voordat je een hypotheekrecht vestigt in samenwerking met een andere partij, is het raadzaam om goed naar alle opties en voorwaarden te kijken. Je wil natuurlijk wel een zo gunstig mogelijke situatie creëren voor nu maar ook voor de toekomst. 

Geef een reactie