Algemeen

Muizen én wespen bestrijden: Hoe dan?

Ongediertebestrijding; het is naar als het nodig is, maar gelukkig is het er wel! Dus, je hebt op deze link geklikt, dus jij hebt last van ongedierte. Maak je geen zorgen, er zijn allerlei verschillende manieren om hiervan af te komen. Vandaag gaan we kijken naar twee van de vele opties, die natuurlijk ook afhankelijk zijn van wat voor soort ongedierte je last hebt. Bij bronnen als ongediertebestrijden.com kan je er nog veel beter achter komen wat voor jou geschikt is. Maar, lees snel mee!

De legende van de muis  

Ten eerste een van de soorten ongedierte die het meeste voorkomt in hedendaagse woningen, vooral woningen waar het vochtiger is óf die wat meer op het platteland te vinden zijn; muizen, en dus ook muizen bestrijden. Misschien heb je er wel eens last van gehad en zit je nu te zuchten achter je computer, of wellicht denk je ‘ach, een paar muizen in de muren, hoe spannend is dat nou?’ Maar als je die kleine knaagdieren elke dag en nacht hoort rond trappelen, ‘piep’ je snel anders. Dus, hoe kun je nou ethisch verantwoord muizen bestrijden? Professionals inhuren is vaak een goed idee, maar of je het per se zelf wil oplossen of niet, het antwoord is en blijft; muizen vallen. Maak je geen zorgen, het zijn niet meer die lompe houten death traps met kaas die het ooit waren. Het is zijn inmiddels slimme vallen die het intellect van de muizen op hun kop zetten door ze een kunststof tunneltje in te lokken en ze daarin op te sluiten. Als de ongediertebestrijding op deze manier de muizen gevangen heeft zullen ze de beestjes meenemen en een stukje verderop weer uitzetten, zodat ze de weg naar je huis niet meer kunnen vinden.

De sage van de wesp 

En dan heb je nog zoiets als wespen. Weer iets heel anders qua bestrijding, want als er een wespenplaag in je huis zit kun je helaas geen vallen zetten. Bij een erge wespenplaag, zoals wij vroeger hadden op zolder (een volledig wespennest!), zullen daar helaas wat wespen moeten sneuvelen. Wat er gebeurt bij wespenbestrijding is dat de ongediertebestrijding sowieso het huis ontruimd. Waarbij je met muis in principe door kan leveren terwijl ze gevangen worden, is dat met wespen niet mogelijk. Zodra het huis ontruimd is wordt er namelijk een gas vrij gelaten dat de wespen verdooft en uiteindelijk doodt, zodat het nest veilig verwijderd kan worden. 

 

Soms is het een moeilijke kwestie, omdat de dieren geen idee hebben dat ze hun huisje bouwen op een plek waar al mensen wonen. 9 van de 10 keer kan ongediertebestrijding zonder het fataal worden van de dieren, maar niet altijd. Veel succes ermee, en wees niet bang om een professional erbij te betrekken. 

Geef een reactie