Reizen

Alles over de reis-en annuleringsverzekering

Heb je al plannen gemaakt voor de aankomende zomervakantie? Of ben je nog aan het oriënteren en weet je niet precies waar je heen wil? Hoe dan ook, als je op vakantie gaat is het belangrijk om het een en ander geregeld te hebben. Denk hierbij aan het op tijd kopen van de tickets en het uistippelen van de route, maar ook aan alle benodigde inentingen en verzekeringen. Zeker dat laatste is belangrijk wanneer je met een gerust gevoel op vakantie wil gaan. In deze blog nemen we je mee in de verschillen tussen de reisverzekering, de doorlopende reisverzekering en de annuleringsverzekering. Zo weet jij straks precies wat je nodig hebt tijdens jouw vakantie.

De reis en annuleringsverzekering uitgelegd

Het is belangrijk om te weten wat de reis en annuleringsverzekering inhoudt. De reisverzekering biedt hulp wanneer er onderweg of tijdens jouw vakantie iets met jou of met je spullen gebeurt. Denk hierbij aan hulpverlening in het buitenland, vervoer bij ziekte, schade aan een vakantiewoning of aan spullen en nog veel meer. Vaak is het mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten die schade of vergoeding van zaken dekt. Denk hierbij aan medische kosten, bagage, pechhulp, vervangend vervoer, rechtsbijstand en meer. 

De annuleringsverzekering houdt in dat je verzekerd bent in het geval van een annulering. Bijvoorbeeld omdat er iets belangrijks tussendoor is gekomen waardoor je jouw vakantie wil afzeggen. Met een annuleringsverzekering kun je het door jou aanbetaalde bedrag terug krijgen. 

De voordelen van een doorlopende reisverzekering 

Een doorlopende reisverzekering verschilt niet heel erg van een standaard reisverzekering, anders dan dat deze continu actief is. Zeker wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat en hier nooit meer naar om wil kijken komt dit van pas. Persoonlijk vind ik dit een handige toevoeging van de standaard reisverzekering omdat ik er zo zeker van ben dat ik altijd en overal op vakantie goed verzekerd ben. Ook tijdens kleine weekendjes weg is deze reisverzekering geldig. Hierdoor hoef je dus nooit meer na te denken over het afsluiten van een tijdelijke reisverzekering en dit zorgt ervoor dat je het niet per ongeluk kunt vergeten. Ideaal toch?

Oriënteer je goed online naar de verschillende mogelijkheden. Selecteer een verzekering die past bij jouw wensen en behoeften en bekijk de verschillen in dekking en prijs. Dan weet ik zeker dat je een verzekering kunt vinden waar je veel aan zult hebben. Alvast een fijne, goed verzekerde vakantie gewenst!

Geef een reactie