Algemeen,  Reizen

Is een auto leasen iets voor jou?

Jij wil een nieuwe auto, maar het idee van een auto kopen staat je eigenlijk niet zo aan. Misschien is het te duur; of vind je het spannend dat je dan zo vastzit aan een grote aankoop? Wie weet wat er nog allemaal binnenkort in je leven veranderd, waardoor ook je behoeftes van een auto wellicht zullen veranderen? Gelukkig is er iets wat wellicht jouw oplossing zou kunnen zijn; een auto leasen. Met financial lease ben je heel veel van die mogelijke beren op de weg voor. Maar hoe werkt het nu precies?

Nét een huurcontract 

Je kan financial lease het beste zien als een huurcontract op een auto. Net zoals dat jij een huis kan huren, kan je tegenwoordig met leasen ook een auto huren. Grotendeels werkt het ook hetzelfde; je bepaalt een maandelijks bedrag, eentje waar vaak een premie en iets voor de wegenbelasting bij zit, en in ruil daarvoor krijg jij een auto. Volledig verzorgd! Maar wat zijn nou de grote voordelen hieraan? Je hebt tenslotte geen eigen auto als je er een leaset. Eén van de fijnste dingen aan een auto leasen is dat je altijd gegarandeerd bent van een voertuig. In veel leasecontracten is een clausule opgenomen waarin staat dat, wanneer jouw auto er bijvoorbeeld mee ophoudt omdat de accu stuk is of omdat er iets niet goed werkt, dan mag je bij de instantie waarbij je je contract hebt afgesloten een nieuw voertuig ophalen; sterker nog, deze wordt vaak zelfs bezorgd. Een vervangend voertuig, dus, totdat jouw auto het weer doet. Die bijkomstigheid heb je natuurlijk niet als je een auto bezit; dan is kapot toch écht kapot. 

Stille overweging 

Het belangrijkste bij financial lease, net zoals bij veel andere dingen in het leven, is dat je er goed over nadenkt. Ga vooral ook na of jouw specifieke budget het aankan. Het is een ander soort investering dan het kopen van een auto, waar je soms zelfs nog een lening voor kan afsluiten, of iets wat je tweedehands kan doen. Natuurlijk zijn er ook leasebedrijven die tweedehandsauto’s uitlezen; dit zal de premie weer wat veranderen. Maar, de overwegingen voor een huurcontract op een auto zijn dus eigenlijk hetzelfde als die bij een huurcontract op een huis. Je gaat ervan uit dat het maandelijks bedrag iets is wat je zal kunnen blijven betalen. Als je overal goed over nadenkt—en ook goed budget—dan komt dit uiteraard helemaal goed. 

 

Klinkt dit als de ideale manier voor jou om een nieuwe auto te krijgen, zónder er meteen een aan te schaffen? Zie je er eigenlijk alleen maar voordelen aan én heb je er goed over nagedacht? Dan lijkt het alsof jou nog maar één ding rest. Geniet van je “nieuwe” wagen!

Geef een reactie