Lifestyle

Wat te doen tegen droog en pluizig haar

Het is een probleem van veel vrouwen: droog en pluizig haar. Waarschijnlijk hebben mannen ook dit probleem, maar omdat zij vaker korter haar hebben, valt het doorgaans minder op. Droog en pluizig haar is meestal ook nog eens seizoensgebonden. Dit maakt dat je er vooral in de herfst en winter last van kunt hebben. Door het verminderde vochtgehalte in de lucht, droogt je haar wat meer uit. Hierdoor breekt het gemakkelijker af en gaat het pluizen.

Er bestaat helaas geen wondermiddel tegen droog en pluizig haar. Het is namelijk genetisch aangelegd hoeveel talg je produceert. Talg zorgt ervoor dat je haarschubben gesloten blijven en je haren niet uitdrogen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om te voorkomen dat het erger wordt. In dit artikel worden er een aantal tips op een rijtje gezet. Lees dus snel verder om erachter te komen wat jij aan jouw pluizige, droge bos haar kunt doen.

Wat juist WEL en NIET doen

Je haar föhnen is handig om het in model te krijgen. Helaas brengt dit ook met zich mee dat je sneller droog en pluizig haar krijgt. Daarom is het beter om het helemaal niet te föhnen. Als je het toch graag wilt föhnen, doe dit dan zo koud mogelijk en het liefst op 10 centimeter afstand van je haren. Naast föhnen, is het ook onhandig om je haren te kammen wanneer ze nat zijn. Daarnaast kun je het beste een kam gebruiken waarbij de tanden wat verder uit elkaar staan. Als de tanden te dicht op elkaar staan, dan trek je je haar eigenlijk uit elkaar. Dit zorgt ervoor dat je je haar afbreekt.

Ook niet verstandig 

Ten derde is het ook niet goed voor je haar om het te vaak te wassen. In de meeste shampoos zit namelijk sodium lauryl sulfate. Dit maakt je haar helemaal schoon, maar het droogt ook je haar uit. Mocht je toch je haar vaker in de week, of misschien wel iedere dag, willen wassen, kies dan voor een shampoo zonder dit ingrediënt. Daarnaast is het ook altijd goed om te kiezen voor moroccan oil shampoo. Voor extra bescherming kun je er eventueel ook na je wasbeurt nog olie insmeren, zoals de moroccanoil curl. Tot slot, je haar droog maken met een handdoek: het droogwrijven van je haar met een handdoek verpest je haarstructuur en zorgt voor pluizig haar. Je kunt beter je haren in een handdoek draaien, om ze vervolgens op een natuurlijke manier te laten opdrogen. 

Geef een reactie