Algemeen

Waarom een losstaand bad een goede keuze is

Ooit weleens gefantaseerd van een losstaand bad? Voor veel mensen is het de ultieme badkamer-droom. Is het ook voor jou haalbaar? Het belangrijkste – naast uiteraard het budget – is of je genoeg ruimte hebt voor een losstaand bad. Want zoals de naam misschien al doet vermoeden, staat een losstaand bad volledig los van muren. Je kunt er dus aan alle kanten in stappen. Dit staat chic en straalt een grote mate van klasse uit. Maar omdat hij niet tegen een of meerdere muren staat, heb je overal rondom het bad ruimte nodig. En dat is in de gemiddelde badkamer knap lastig. Gelukkig is er ook een andere manier om toch een losstaand bad in je woning te installeren.

Een losstaand bad in je slaapkamer

Als je dus niet genoeg ruimte in de badkamer hebt voor zo’n vrijstaand bad, kan je hem ook nog altijd eventueel in een andere kamer plaatsen, bijvoorbeeld de slaapkamer! Dit is een ietwat onorthodoxe manier, maar steeds meer mensen zien in dat dit een prima optie zou kunnen zijn. Opstaan en dan direct in je bad kunnen stappen, wie droomt daar nu niet van. Of na een lange werkdag eerst je bad in plonsen en daarna direct je bed in. Is dit het ultieme genieten? Wij vinden van wel. Natuurlijk heb je ook dan genoeg ruimte nodig, maar de meeste slaapkamers zijn groter dan de gemiddelde badkamer, dus dat maakt de kans al groter dat het kan.

Leidingwerk

Let hierbij – bij het plaatsen van een losstaand bad in de slaapkamer – natuurlijk wel of het allemaal gerealiseerd kan worden met het leidingwerk. Daarom is het wel belangrijk, om niet teveel leidingwerk te moeten verplaatsen, om het bad wel altijd in een kamer naast de badkamer te plaatsen. Zo hou je de kosten ook een beetje betaalbaar. Let er alleen wel op dat zo’n losstaand bad wel een hogere instap heeft dan bijvoorbeeld een inbouwbad.

Een handig badkamer krukje

Vind je het lastig om deze stap te zetten, dan zou een badkamer krukje weleens het ideale accessoire voor je kunnen zijn. Zo’n handig badkamer krukje is ook ideaal om mee te douchen als je slecht ter been bent. Je hoeft dan niet al te lang te blijven staan, want je kunt gewoon zittend douchen. Hoe fijn is dat. Je hebt ze in veel kleuren, ontwerpen en afmetingen.

Geef een reactie