Algemeen

Zo start je een horeca zaak

Je bent van plan om je eigen horeca zaak te openen. Maar hoe begin je dit? Met welke dingen moet ik rekening houden en wat komt er allemaal bij kijken? Iedereen die een horeca bedrijf gaat starten, is verplicht om zich in ieder geval in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Na de inschrijving wordt dit direct doorgegeven aan de belastingdienst. Wanneer de administratie voltooid is, is de inrichting van je zaak ook heel belangrijk. Voor een horeca zaak zijn er een aantal dingen onmisbaar.

De inrichting zegt alles

Wanneer je een zaak opent, kan je nog allerlei kanten op met de inrichting. Je kan op deze manier een eigen stijl creëren waardoor consumenten vaker geneigd worden om naar jouw horecazaak te komen. Het uitkiezen van de juiste horeca barkruk of een tafelonderstel, kan dus al bepalend zijn voor jouw klanten of ze vaker willen terug komen of niet. Barkrukken zijn onmisbaar. Wat voor soort horecagelegenheid je ook mag oprichten. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten, je hebt tegenwoordig metaal, bronco, kunstleer of kunststof krukken. Voordat je allerlei interieur spullen gaat aanschaffen, is het goed om een bepaalde huisstijl aan te nemen. Het allerbelangrijkst aan een goed interieur, is de gastvrijheid. Laat de interieurbouw, kleuren en meubels goed op elkaar afstemmen zodat je een eenheid creëert en overzicht hebt van de ruimte.

Vergunningen en licenties

Niet alleen je interieur is belangrijk bij een horecazaak, ook de verzekeringen, vergunningen en licenties die daar allemaal bij komen kijken zijn een belangrijk onderdeel van je onderneming. Voor een terras moet je namelijk een vergunning aanvragen bij de gemeente. Een terras is alleen toegestaan bij een gevestigde horecazaak. Wanneer je veel muziek ten gehore brengt, zal je ook hier toestemming voor moeten vragen. Bij een horeca zaak hoort ook personeel. Heb je al eens nagedacht over de CAO die mogelijk van toepassing kan zijn. Wanneer jouw horecagelegenheid overnachtingen aanbiedt, moet je een doorlopend nachtregister bijhouden. De gemeente gebruikt dit register voor de heffing van toeristenbelasting. Wanneer je alles hebt uitgezocht, is het ook belangrijk om een kostenoverzicht te maken. Wat kost een horecapand, het keukenapparatuur- en benodigdheden, meubilair, technologie, personeel, voorraad, vergunningen en inschrijvingen en natuurlijk de marketing. Je wilt wel dat je nieuwe horeca zaak gezien wordt en bezocht wordt. De keuze van de locatie van het pand kan hier ook een grote invloed op hebben. Zoek het eerst goed uit, voordat je zomaar aan de slag gaat. Het kan enorm veel tijd schelen en uiteindelijk veel meer tevreden klanten opleveren.

Geef een reactie