Algemeen

Check welke vaccinaties je nodig hebt voordat je (bijna) vertrekt!

Ga jij binnenkort naar het buitenland? Dan kan het zijn dat je je eerst moet laten vaccineren tegen veelvoorkomende infectieziekten. Deze vaccinaties zijn per reisbestemming anders. Wil jij weten welke vaccinaties jij nodig hebt voor jouw bestemming? Neem dan even een kijkje online. Sommige vaccinaties zullen worden aanbevolen en weer andere zijn verplicht gesteld. Voorkom teleurstelling en/of nare ziektes, en check de informatie vandaag nog!

Waarom zijn vaccinaties nodig?

In Nederland word je, soms al vroeg, gevaccineerd voor allerlei infectieziektes maar dit zijn alleen de ziektes die in Nederland en andere westerse landen voorkomen. Ga jij op reis naar een verder land? Dan is het soms nodig om extra vaccinaties te nemen. Zo ben je ook goed beschermd tegen de ziektes die daar op dit moment een grote rol spelen. Vaak zijn het zeer besmettelijke ziektes en is de kans dat je het oploopt zeer aanwezig. Dit komt onder andere door de slechte omstandigheden omtrent de hygiëne.  

Er bestaat een verschil tussen aanbevolen vaccinaties, en prikken die verplicht zijn gesteld om het land in te kunnen komen. Ook duurt het vaak een paar weken voor een vaccinatie werkt, dus is het nodig om deze tijdig te nemen. Online kun je op duidelijke en betrouwbare websites alle nodige informatie vinden omtrent de vaccinaties per reisbestemming. Daarnaast is het ook altijd een goed idee om goed verzekerd op pad te gaan. Mocht er dan wat gebeuren kun je rekenen op de juiste hulp, en dit is in veel gevallen een zeer geruststellende gedachte.

Moet jij je laten vaccineren tegen DTP?

DTP is een verzamelnaam die staat voor Difterie, Tetanus en Polio. Neem zeker een DTP vaccinatie voordat je op reis gaat! Difterie is een ziekte die wordt veroorzaakt door een bacterie. Bij deze ziekte heb je veel moeite met slikken en zwellen de lymfeklieren bij je keel op. Ook kan het zijn dat je keel wordt bedekt met een dik grijzig membraan. Je hebt moeite met ademhalen, hoest veel en hebt hoge koorts.

Tetanus wordt veroorzaakt door bacteriën die vaak binnendringen via een open wond. Je krijgt pijnlijke verkrampingen van spieren, vooral rondom de nek en kaak. Je kunt toevallen krijgen, ernstige koorts en hebt overal pijn. Veel mensen gaat dood door een ademstilstand of door een ernstige longontsteking. Vervolgens is er nog Polio, dit is een ziekte die veel bij kinderen voorkomt. De ziekte wordt veroorzaakt door een virus en die dringt het ruggenmerk binnen. Er kan dus verlamming optreden en andere klachten zijn; algehele malaise, hoge koorts, zwakte en stijfheid. Laat je dus tijdig vaccineren! 

Geef een reactie