Lifestyle

Iedere dag een nieuw begin

Je kan iedere dag een nieuw begin maken. Door stap voor stap kleine veranderingen door te voeren in je dagelijkse leven kun je zomaar de juiste weg naar grote veranderingen inslaan. 

Een nieuw begin

Het is een doodgewone maandagmorgen in een saaie maand. Kerst is net voorbij en de zomer is nog lang niet in aantocht. Je kijkt naar buiten. Het is grijs en druilerig weer. Je hebt een nieuwe werk- of studieweek voor de boeg. Het is dus absoluut geen bijzondere dag, denk je, maar daar vergis je je in! Iedere dag kan namelijk de eerste dag zijn van een nieuw begin. Misschien zou je wel grote veranderingen aan willen brengen in je leven maar weet je niet zo goed hoe? Je zou soms wel willen dat de belangrijke zaken in je leven beter of anders waren geregeld. Een uitdagende baan die beter verdient dan het werk dat je nu doet, een betere plek om te wonen, meer vrije tijd, super veel vrienden en heel veel vakanties. Was het maar waar. Helaas is het vaak niet mogelijk om dit soort elementen van je leven zomaar te verbeteren.

Kleine stappen

Wat je wel kunt doen is kleine veranderingen aanbrengen in je dagelijkse leven. Zie iedere dag als een nieuw begin. Luister jij op je smartphone altijd naar dezelfde playlist? Laat je eens verrassen en zoek andere muziek op. Sta open voor nieuwe invloeden. Ga naar de kapper en verander je look. Je zal zien dat je dan letterlijk en figuurlijk anders naar jezelf gaat kijken. Als een mooier huis niet haalbaar is, zorg dan voor kleine veranderingen die met een minimaal budget voor elkaar te krijgen zijn, zoals mooie nieuwe kussens op de bank of een nieuwe grote kamerplant.

Nieuwe energie

Als het je lukt dit soort kleine veranderingen door te voeren zal je zien dat je hernieuwde energie krijgt. Je gaat onbewust positiever tegen de dingen aankijken. Wie weet vind je zelfs wel de moed om grotere veranderingen door te voeren in je leven.

Behandeling drugsverslaving

Soms kunnen gewoontes omslaan in iets anders, in iets waar je niet meer zelf uitkomt. Dan blijkt er sprake te zijn van een verslaving. Let erop dat het met slechte gewoontes niet zover komt dat je niet meer zonder kan en behandeling nodig hebt. Je komt dan namelijk in een negatieve spiraal terecht die moeilijk te doorbreken is. Om weer vanuit het dal omhoog te krabbelen heb je hulp nodig. Als je goed zoekt is die hulp te vinden, bijvoorbeeld online kun je diverse aanbieders voor hulp bij een behandeling drugsverslaving vinden.

 

Geef een reactie