Algemeen

Een tuin voor de lente

Vaak vergeten we de tuin een beetje. Zeker in de wintermaanden. Dat is best wel zonde. Zeker omdat we, als we in de winter doorwerken, in de lente een tuin hebben om van te dromen. Je tuin opfleuren met planten kan een leuke manier zijn om je tuin een persoonlijk tintje te geven. In deze blog geef ik je tips om je tuin wat op te fleuren. Lees je mee?

Een plant voor je tuin

Als je je tuin wilt opfleuren met planten, is het belangrijk om te kiezen voor planten die geschikt zijn voor de omstandigheden in je tuin. Zo moet je wel kiezen voor een buitenplant, om maar wat te noemen. Want binnen planten doen het met slecht weer niet zo goed in de buitenlucht.  Kijk ook naar de hoeveelheid zonlicht in je tuin en de grondsoort om te bepalen welke planten het beste tot hun recht komen in jouw tuin. Sommige planten kunnen zowel buiten als binnen, zoals de ficus.

Groen hier, een kleurtje daar

Wees ook niet bang om kleur toe te voegen in je tuin. Tegenwoordig kiest iedereen maar constant voor neutrale tinten en veel wit en zwart en dat is jammer want in een tuin hoort het juist kleurrijk te zijn en strak te staan van alle bloemen en geuren. Dat maakt het zo gezellig en levendig. Dus kijk waar er wat kleur past in jouw tuin. Misschien wel overal! En anders op en paar zorgvuldig uitgekozen plekjes, misschien?

Een plek om te genieten

Als alles in de aarde staat, wil je wel even zitten en genieten van al dat harde werk. Haal een mooie tuinset in huis, uhh, ik bedoel in de tuin natuurlijk! Als je een overkapping hebt, kan je daar het hele jaar door beschermd tegen de elementen vertoeven en kijk je zo over je mooie tuintje uit. In de winter kruip je op een fijne stoel in de tuin met een dekentje en een mok hete thee. En in de zomer gaan jullie aan tafel voor een echte Hollandse barbecue!

En toen was er licht!

Vergeet geen licht toe te voegen. Door gebruik te maken van verlichting in je tuin, kun je nog meer sfeer creëren het is ook gewoon handig in de donkere maanden. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van lampjes of kaarsen om sfeer te creëren.

Met deze tips kun je je tuin opfleuren met planten en accessoires. Zo kun je een tuin creëren waar je je thuis voelt.

Geef een reactie