Algemeen

Alles over bakfietsen

Bakfietsen zijn op veel gebieden ontzettend handig. Veel mensen kiezen er dan ook voor om een bakfiets aan te schaffen. Er zijn veel redenen te benoemen om een bakfiets te kopen. Maar wat zijn deze redenen precies? En kan een bakfiets als alternatief dienen voor een auto? En zijn er ook elektrische bakfietsen? Daar willen wij je in deze blog meer over vertellen, dus lees verder als je meer wilt weten over bakfietsen!

Wat is een bakfiets?

Voordat we beginnen met de redenen voor het kopen van een bakfiets is het handig om te weten wat een bakfiets precies is. Nou, een bakfiets is letterlijk een fiets met een bak. De bak zit meestal voor op de fiets vast. Je kunt de bakfiets gebruiken voor het vervoeren van goederen en om kinderen in mee te nemen.

Waarom zou je een bakfiets kopen?

Dus waarom zou je een bakfiets kopen? We hebben al verteld dat je een bakfiets kunt gebruiken voor het vervoeren van goederen zoals boodschappen en je kunt ook je kinderen in de bakfiets meenemen. Dit biedt je dus de optie om vaker met de fiets de kinderen weg te brengen of boodschappen te doen in plaats van met de auto. Je bespaart dus op benzinekosten en je vermijdt drukte op de weg. Deze vervanging van de auto zorgt er ook voor dat de bakfiets duurzaam is. Veel ouders vinden het ook prettig dat baby’s al erg vroeg in een bakfiets meegenomen kunnen worden. Op een normale fiets met een fietszitje mogen baby’s namelijk pas vanaf 8-9 maanden zitten. In een bakfiets kan dit al vanaf drie maanden! Zo kun je de baby dus gemakkelijk mee van huis nemen en kun je zelf meer dingen ondernemen.

Een elektrische bakfiets

Een nadeel aan bakfietsen is dat het nogal zwaar kan zijn om te trappen wanneer je veel in de bak vervoert. Het kan dan best uitputtend zijn en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Daarom is het een goed idee om te kijken naar een Babboe elektrische bakfiets. Een elektrische bakfiets werkt met een motoraandrijving waardoor het fietsen lekker licht blijft! Je hoeft dus geen moeite te doen om vooruit te komen, ook al is de lading nogal zwaar. Bovendien gaan elektrische fietsen ontzettend snel en daardoor ben je dus in een mum van tijd op bestemming. Veel mensen kiezen er daarom voor om een elektrische bakfiets te kopen bij Babboe zodat je een goede keuze zult gaan maken.

Geef een reactie